Sighisoara

Sighisoara
  • Sighisoara
  • Sighisoara
  • Sighisoara
  • Sighisoara

Oraşul este faimos datorită lui Vlad Tepes, supranumit Dracula, fiu al voievodului Tarii Românesti, Vlad Dracu. Totul se rezumă la pedepsele exemplare aplicate de Vlad Tepes adversarilor sai, care sfârşeau prin tragerea în ţeapă.

Prin Sighisoara, celebrul Dracula a trecut în 1476, ultimul an al vietii, spre ultima si scurta sa domnie in Tara Româneasca. Cu Sighisoara actuală, leg atura celebrului personaj istoric este asigurata de vechea si acum celebra casa supranumita "Vlad Dracu", situata în zona centrala a cetatii, apartinatoare autoritatilor cetatii medievale, totodata si fosta casa a corpului de paza, posibil de oaspeti, în care exista posibilitatea sa fi fost gazduit Vlad Dracu si cei apropiati lui.

Cetatea este una dintre cele mai spectaculoase si pline de mister cetatii medievale din Transilvania, şi reprezinta un veritabil monument istoric ce pastreaza vie emotia intalnirii cu trecutul. Perla Transilvaniei cum mai este şi denumită, este asezata pe cursul mijlociu al Tarnavei Mari.
 

clasă ip incorectă (93.113.11.198)

Adauga comentariu

Alege-ti poza
Gravatar

Scrie in formular adresa de mail asociata unui cont Gravatar.

(nu va fi publicat)
Introdu textul din imagine in campul de mai jos

Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!