Poiana Marului, jud. Caras Severin

Poiana Marului, jud. Caras Severin
  • Poiana Marului, jud. Caras Severin
  • Poiana Marului, jud. Caras Severin
  • Poiana Marului, jud. Caras Severin
  • Poiana Marului, jud. Caras Severin

Statiunea Poiana Marului se afla la o distanta de circa 25 km de orasul Otelu Rosu, intr-o zona pitoreasca situata intre Muntele Mic, Nedela si Varful Pietrii, in drumul dinspre comuna Zavoi calatorii trecand pe langa lacul de acumulare Maru, care ofera un peisaj deosebit.

Poiana Marului este foarte importanta pentru istorici, aici arheologii descoperind numeroase vestigii de pe vremea dacilor, cel mai important fiind un altar pagan la altitudinea de 1200 de metri. pe versantul nordic al masivului Muntele Mic.

Zona Poiana Marului se pare ca a fost una dintre principalele zone de vanatoare pe vremea dacilor, iar localnicii au denumit-o "Pietrle Scorile" - se banuieste ca mormantul lui Scorilo, tatal regelui Decebal, s-ar gasi in aceasta zona. Totodata, locuitorii ce-si pasteau oile in zona masivului Gugu sunt numiti "gugulani", iar povestile locale spun despre o comoara dacica ascunsa intr-o pestera secreta.

La sfarsitul secolului 19, Poiana Marului a devenit o zona de exploatare forestiera, intrand in circuitul industrial alaturi de Otelu Rosu, in care a fost construita o mare otelarie. In timp, insa, Poiana Marului a evoluat spre ideea de zona de recreere - la inceput, au aparut cateva vile ale oamenilor instariti, alaturi de un sanatoriu pentru bolnavii de tuberculoza.

Dezvoltarea maxima a statiunii climaterice Poiana Marului s-a inregistrat in perioada postbelica, o data cu lucrarile hidrotehnice de pe Bistra Marului si a barajului Maru, care reprezinta o adevarata atractie turistica a statiunii. Dupa o perioada de cativa ani, in care parea ca statiunea nu mai are nici un viitor, iata ca secolul 21 aduce o dezvoltare rapida a statiunii, construindu-se numeroase vile de agrement, o bisericuta si mai multe hoteluri, in paralel cu planuri pentru noi cai de acces si chiar o linie de telecabina.

 

clasă ip incorectă (93.113.11.198)

Adauga comentariu

Alege-ti poza
Gravatar

Scrie in formular adresa de mail asociata unui cont Gravatar.

(nu va fi publicat)
Introdu textul din imagine in campul de mai jos

Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!