Cascada Cailor, Borsa – Maramures

Cascada Cailor, Borsa – Maramures
  • Cascada Cailor, Borsa – Maramures
  • Cascada Cailor, Borsa – Maramures
  • Cascada Cailor, Borsa – Maramures

Această cascadă este o atracţie deosebită pentru turişti, fiind situată la altitudinea de 1.300 metri iar caderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibila din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul, pe jos sau dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei.

Apa adunata intr-un circ glaciar s-a scurs peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din ţara noastră.

Se spune că această cascadă are şi o legendă. Unii spun că numele acesteia ar veni de la o herghelie de cai care a ajuns aici de pe tarâmul celălalt. Alţii spun că, acum foarte mult timp, o herghelie de cai sălbatici a căzut în hăul cascadei, aceştia fiind urmăriţi de urşii numeroşi şi flămânzi care au colindat şi stăpânit crestele şi pădurile borşene, sau că pe vremea tătarilor, o herghelie formată din cei mai frumoşi cai ai borşenilor s-a aruncat de pe stâncile golaşe pentru a nu cădea în mâna năvălitorilor.
 

clasă ip incorectă (93.113.11.198)

Adauga comentariu

Alege-ti poza
Gravatar

Scrie in formular adresa de mail asociata unui cont Gravatar.

(nu va fi publicat)
Introdu textul din imagine in campul de mai jos

Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!