Barajul de la Măneciu

Barajul de la Măneciu
  • Barajul de la Măneciu
  • Barajul de la Măneciu
  • Barajul de la Măneciu
  • Barajul de la Măneciu

Îl găsim situat pe DN1A în direcţia Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Săcele-Braşov, la poalele masivului Ciucaş, în amontel de localitatea Moeciu.

Barajul conţine un lac de acumulare cu o suprafaţă de 192 hectare, un volum total de 60 milioane metri cubi de apă şi un bazin de recepţie de 247 000 kilometri pătraţi la o lungime de circa 4 kilometri şi o înălţime de 75 metri. Barajul este din pământ având un ecran central din argilă.
A fost dat în uz public în anul 1984, fiind folosit în principal la alimentări cu apă, irigaţii şi producerea de energie hidroelectrică.

Deoarece lacul şi barajul Moeciu sunt situate în imediata apropiere a DN1A, în ultimii ani aici s-a dezvoltat o zonă de agrement, căutată în special de către turiştii de weekend din Bucureşti, Ploieşti şi Braşov. Lacul Moeciu se constituie de asemenea într-o destinaţie favorită a pescarilor din zonă, ăn special pentru populaţia de cleni  din apele sale. Conform unui comunicat remis în anul 2008 de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Prahova, barajul şi lacul de la Moeciu vor beneficia de lucrări de punere în siguranţă în valoare de peste 8 milioane dolari. Investiţia va fi inclusă într-un program al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, suma de bani necesară fiind asigurată de către Banca Mondială.
 

clasă ip incorectă (93.113.11.198)

Adauga comentariu

Alege-ti poza
Gravatar

Scrie in formular adresa de mail asociata unui cont Gravatar.

(nu va fi publicat)
Introdu textul din imagine in campul de mai jos

Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!